Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så er du altid opdateret.

  Ændring af det familieretlige system
  - 26/05/20

  Et nyt familieretligt system blev indført pr. 1. april 2019, men allerede nu – kun ét år efter – forventes en del af reglerne afskaffet.
   
  Man ønsker at afskaffe den omdiskuterede refleksionsperiode i forbindelse med en skilsmisse samt bestemmelsen om delt bopæl.
   
  Ifølge loven er en direkte skilsmisse, for forældre med fælles børn under 18 år, først mulig efter udløbet af en refleksionsperiode på 3 måneder. Samtidig stilles der krav om, at forældrene i denne refleksionsperiode skal gennemføre et digitalt læringsforløb.
   
  Endvidere følger det af loven, at forældre, der har fælles forældremyndighed over børnene, som udgangspunkt skal have delt bopæl på børnene i de første 3 måneder efter skilsmissen/samlivsophævelsen, og at det i denne periode som udgangspunkt ikke er muligt at rejse en bopælssag.
   
  Disse regler blev sidste år indført for at sikre ro om børnene i perioden efter en skilsmisse. Dog har reglerne været genstand for kritik. Ifølge fagfolk har de omtalte regler været med til at forlænge og nogle gange endda optrappe konflikten unødigt mellem forældrene, til skade for børnene. Reglerne har således ikke virket efter hensigten.
   
  Rådgivnings- og afklaringssamtaler
  Trods et ønske om afskaffelse af de ovennævnte regler, foreslås det, at Familieretshusets tilbud om rådgivnings- og afklaringssamtaler opretholdes i forbindelse med en skilsmisse/samlivsophævelse, som generelle tilbud til alle forældre med fælles børn under 18 år. Ligeledes foreslås det, at det digitale læringsforløb opretholdes, men nu som et frivilligt tilbud til forældrene.
   
  Ikrafttræden
  Ændringsloven er fortsat i behandling i Folketinget. Såfremt den vedtages, forventes loven at træde i kraft den 1. juli 2020.
   

  Har du brug for juridisk bistand i forbindelse med en skilsmisse/samlivsophævelse, er du velkommen til at kontakte vores kontor på tlf. 98 35 7-9-13, hvor advokat Camilla Kühnel og advokatfuldmægtig Elisa Cortsen sidder klar til at hjælpe dig.

  Tilbage til oversigten

   
   

  Specialer
  Forretningsbetingelser

  Kontakt
  Privat
  Erhverv
  Kunderne siger...

  /Kundeudtalelser/advokater

  Advokatfirmaet Kühnel
  Gasværksvej 24, 3. sal 
  9000 Aalborg

  Advokatfirmaet Kühnel
  Adelgade 54, 1.
  9500 Hobro

  /Kundeudtalelser/advokater

  Kontakt
  Tlf. 98 35 79 13

  info@advokatfirmaetkuhnel.dk

                 

  /Kundeudtalelser/advokater  /Kundeudtalelser/advokater