Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så er du altid opdateret.

  Det koster at opsige eller ophæve lejemål forkert
  - 24/04/20

  I lejelovgivningen er der både for beboelseslejemål og erhvervslejemål en række bestemmelser og formalia, man som udlejer begrænses af og skal opfylde, hvis man ønsker at opsige eller ophæve et lejemål. Mange udlejere søger advokatbistand til dette, men en del prøver også selv.
   
  En netop offentliggjort afgørelse fra Østre Landsret minder os om, at det kan koste udlejer dyrt, hvis der er fejl i udlejers grundlag for fogedsagen, og lejer således indkaldes til fogedretten forgæves.
   
  I sagen havde udlejer ophævet lejemålet og sendt sagen i fogedretten for at få lejer udsat. Lejer havde gjort indsigelse inden sagen blev sendt til fogedretten. Fogedretten konkluderer, at lejer ikke skal udsættes, og at ophævelsen var uberettiget. Fogedretten tilkender dog ikke lejer tort-godtgørelse, da udlejer var af den opfattelse at ophævelsen var berettiget. Landsretten konkluderer det modsatte – at lejeren skal have kr. 2.500 i tortgodtgørelse, fordi lejeren blev indkaldt til fogedretten på et grundlag, der viste sig ikke at bestå. Dette er udlejers ansvar
   
  Så udlejer skal betale lejer penge, udlejer har haft udgifter til fogedsagen (tidsforbrug, gebyrer og evt. rådgiver) – og hvis det er en sag om lejerestance, kan udlejer også risikere, at lejer ikke betaler leje mens sagen kører, hvilket jo øger risikoen for at denne leje aldrig bliver betalt, og forlænger den tid der går, før lejer sættes ud.
   
  Det er ikke det man ønsker sig, hvis en lejer skal sættes ud. Derfor skal vi opfordre til, at man som udlejer enten sætter sig grundigt ind i reglerne – eller bruger nogen der kender reglerne, og kan gøre det korrekt.
   
  Ring til Advokatfirmaet Kühnel – 98 35 7 9 13 - og snak med advokat Jacob Thorup Larsen eller advokatfuldmægtig Camilla Elb, hvis du har brug for hjælp til at opsige eller ophæve et lejemål. Vi kender reglerne.
   

  Tilbage til oversigten

   
   

  Specialer
  Forretningsbetingelser

  Kontakt
  Privat
  Erhverv
  Kunderne siger...

  /Kundeudtalelser/advokater

  Advokatfirmaet Kühnel
  Gasværksvej 24, 3. sal 
  9000 Aalborg

  Advokatfirmaet Kühnel
  Adelgade 54, 1.
  9500 Hobro

  /Kundeudtalelser/advokater

  Kontakt
  Tlf. 98 35 79 13

  info@advokatfirmaetkuhnel.dk

                 

  /Kundeudtalelser/advokater   /Kundeudtalelser/advokater