Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så er du altid opdateret.

  Skærpede regler om reelle ejere
  - 05/06/19

  Folketinget vedtog den 2. maj 2019 en ændringslov til en række love, herunder selskabsloven, lov om visse erhvervsdrivende virksomheder og lov om erhvervsdrivende fonde. Ændringsloven træder i kraft den 10. januar 2020.
   
  Ændringen betyder blandt andet, at der for kapitalselskaber indføres:
   
  En oplysningspligt for alle reelle ejere til efter anmodning at forsyne selskabet med oplysninger om ejerforhold. Selskabet skal kunne identificere de reelle ejere ud fra oplysningerne.
   
  En undersøgelsespligt for selskaber til mindst én gang årligt at undersøge, om der er ændringer til de registrerede oplysninger om reelle ejere. Undersøgelsens resultat skal endvidere fremlægges på det møde, hvor selskabets centrale ledelsesorgan godkender årsrapporten.
   
  Mulighed for tvangsopløsning af selskaber i tilfælde af mangelfulde eller ukorrekte oplysninger om reelle ejere, eller hvor selskabet har opbevaret mangelfuld dokumentation eller slet ingen dokumentation for oplysninger om reelle ejere.
   
  Selskaber og selskabsejere skal altså med ovenstående ændringer leve op til strengere regler i forhold til oplysninger om selskabets reelle ejere – og manglende overholdelse medfører risiko for tvangsopløsning, hvilket både kan være en dyr og omstændig proces.  
   
  Såfremt ovenstående giver anledning til spørgsmål, eller du ønsker yderligere information om lovændringens betydning for dig eller bistand til at foretage/tjekke de relevante registreringer og oplysninger, er du meget velkommen til at kontakte vores kontor på tlf. 98 35 7-9-13, hvor advokatfuldmægtig Anne Møller Nielsen er klar til at yde rådgivning.


  Tilbage til oversigten

   
   

  Specialer
  Forretningsbetingelser

  Kontakt
  Privat
  Erhverv
  Kunderne siger...

  /Kundeudtalelser/advokater

  Advokatfirmaet Kühnel
  Gasværksvej 24, 3. sal 
  9000 Aalborg

  Advokatfirmaet Kühnel
  Adelgade 54, 1.
  9500 Hobro

  /Kundeudtalelser/advokater

  Kontakt
  Tlf. 98 35 79 13

  info@advokatfirmaetkuhnel.dk

                 

  /Kundeudtalelser/advokater   /Kundeudtalelser/advokater